Övergång till förskoleklass

Rutiner

Blanketter för anmälan till förskoleklass samt följebrev skickas i februari ut från Kommunkontoret till föräldrar.

Rektorerna erhåller listor med barnens skoltillhörighet. När den definitiva skolplaceringen är klar meddelas förskolor/dagbarnvårdare och förskoleklass.

När placeringen är klar inbjuder skolan alla blivande barn till ett besök i skolan tillsammans med föräldrar. Utskicket går via kommunen och information från varje skola medföljer.

Syftet med samtalen är

• Att skapa positiva förväntningar för alla parter.
  • Att visa på att barnet uttrycker sina förmågor i olika situationer och i relation med andra.
  • Senast uppdaterad 20 nov 2017